Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Smile Make-Over

Voelt u zich soms geïntimideerd of onprettig met hoe uw tanden eruit zien? Wellicht bent u toe aan een behandelplan waarna uw glimlach én uzelf gaan stralen. Een mooi gebit geeft meer zelfvertrouwen en is uw visitekaartje!

Bij een prachtig kapsel, mooie kleren en verzorgde make-up hoort ook een gezonde, stralende lach om uw uitstraling te completeren.

Wenst u persoonlijk en vrijblijvend advies? Stuur uw vraag of wens. 

Reviews van onze praktijk en onze behandelaren

Review door 'Dirk' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 19/02/2021
Beste esthetische tandarts in NL
Lees verder
Nadat ik een paar keer van tandarts heb moeten wisselen als gevolg van onbekwaamheid/onwillendheid om mij te helpen, en nadat ik zelfs een hele dure, bekende tandarts in Berlijn heb moeten opzeggen vanwege teleurstellende resultaten+hoge kosten, had ik (in frustratie) besloten om een uitvoerig onderzoek te doen om te kijken wie de beste esthetische tandarts in het land is. Nadat ik honderden esthetische tandartsen met elkaar vergeleken had in mijn spreadsheet (beoordelingen, website, en andere data), ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Charles. Ik wist dat hij goed zou zijn vanwege mijn onderzoek, maar hij heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen. Hij heeft een hele creatieve, mooie oplossing gevonden voor het probleem waar ik al jaren mee rondliep, en heeft dit met hoge bekwaamheid/professionaliteit uitgevoerd. Het resultaat is top, ik ben er heel blij mee; ik kan weer lachen. Het was ver rijden voor mij, maar dat was het waard, want Charles is de beste tandarts van het land.
Review door 'Marianne Zaat' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 26/05/2020
Top tandarts
Lees verder
Alles naar waarheid ingevuld. Tandarts Bruchmann verdiend voor alle gestelde vragen een 10. Ik ben zeer tevreden en kan weer blij lachen met een mooi verzorgde mond. Ben altijd zeer goed behandeld en ben ook tevreden over de assistentes. Tandarts Bruchmann blijft heel goed bij met zijn kennis en heeft zeer moderne apparatuur, wat zorgt voor een prima eind resultaat.
Review door 'Klaas de Wit' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 24/05/2020
Van angst naar een brede glimlach
Lees verder
Na te lang wachten moest een bezoek aan de tandarts er toch van komen. Met trillende handen en knikkende knieën begon ik aan een avontuur, waarvan ik niet had verwacht dat het zo positief zou verlopen. Al na mijn eerste bezoek aan Charles Bruchmann was de eerste angst al aardig verdwenen. Door zijn positieve, vriendelijke, respectvolle en daardoor aangename benadering is mijn angst volledig verleden tijd. Met een heerlijk passie voor zijn vak én een fantastisch team wordt een hoge kwaliteit geleverd en heeft hij er voor gezorgd dat ik nu weer met een mooi gebit en een brede glimlach verder kan. Het klinkt gek voor iemand die nog niet zo lang geleden het (noodzakelijke) bezoek aan de tandarts alleen maar uitstelde, uitstelde en uitstelde ……. bij de volgende controle kom ik fluitend naar de afspraak. Charles én team, bedankt voor jullie goede zorgen
Review door 'Danielle' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 10/10/2018
Mooi resultaat
Lees verder
Vrijwel direct beschikbaar voor vragen en noodgevallen, altijd even vriendelijk en stipt. Voldoende uitleg tijdens de behandeling en het resultaat is super!
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 27/05/2014
Vakkundig arts
Lees verder
We zijn al lange tijd patiënt bij praktijk Bruchmann en altijd zeer tevreden. Vrijwel een pijnloze behandeling en het resultaat altijd naar wens. Verder worden we goed geïnformeerd van te voren bij een uitgebreide behandeling. Ik heb laatst mijn voortanden laten opknappen en ben zeer tevreden over het resultaat.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 16/04/2014
Stralende lach.
Lees verder
Wij zijn al geruime tijd patient bij tandarts Bruchmann en we zijn erg tevreden over de gehele praktijk. Mijn laatste behandeling was het plaatsen van zes kronen (voortanden bovenkaak). Ik heb weer een stralende lach en ben er ontzettend blij mee.
Review door 'Jolanda Wolter' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 24/10/2017
Zeer tevreden!
Lees verder
Een tijdje op zoek geweest naar een tandarts die heel goed is in cosmetische behandelingen. Want mooie tanden vind ik persoonlijk heel belangrijk, maar het moest er wel natuurlijk uit zien. Deze tandarts en zijn assistentes hebben mij gedurende het gehele proces een vertrouwd gevoel gegeven. De persoonlijke benadering en goede uitleg was top! Nu het klaar is kan ik zeggen dat het een bijzonder mooi resultaat heeft opgeleverd!
Review door 'A.Coolen' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 07/01/2014
Een goede en vriendelijke tandarts!
Lees verder
Vriendelijk, praat over het probleem, komt met oplossing, offerte en maakt het niet duurder dan nodig is. En zorgt ervoor dat je geen pijn hebt tijdens de behandeling.
Vorige
Volgende

WAT IS Gebitsesthetiek?

Gebitsesthetiek is dé schoonheidstrend voor mannen en vrouwen die er beter uit willen zien. Ons Smile Make-over concept is het cosmetisch verfraaien van uw gebit.

 • Een mooi gebit geeft meer zelfvertrouwen;
 • De kleur van uw tanden bepaalt u;
 • De vorm van uw tanden bepaalt u;
 • Een behandeling van alleen de voortanden geeft al een geweldig resultaat.
Tandarts werk - Smile make-over

Onze Werkwijze

 • Wij simuleren uw toekomstige glimlach, zodat u alles kunt zien en voelen alvorens beslissingen te nemen;
 • Wij behandelen minimaal invasief: als het kan vermijden wij boren en anders middels minimale precisie boring;
 • Wij verzorgen smile make-over behandelingen met een operatie microscoop;
 • U krijgt informatie over prijs en mogelijke vergoeding door de verzekering.
Tandheelkundig Centrum Steenbergen - interieur foto 02

Hoe werkt een smile make-over voor u?

We bekijken in een korte sessie uw tanden en tandvlees en bespreken uw wensen. Wij informeren u duidelijk rondom de mogelijkheden, tijd en kosten om uw gebit weer naar uw wens te brengen. U krijgt het advies mee naar huis zodat u er rustig over kunt nadenken. Desgewenst kunt u een afspraak inplannen op het moment van uw keuze.

Aandachtspunten bij smile make-overs

Bij een smile make-over wordt gebruik gemaakt van alle soorten technieken om een maximaal esthetisch resultaat te creëren. Voornamelijk methoden en technieken uit de behandelingen van facings en gebitsrenovatie zijn hierbij van toepassing. Onderstaand vind u FAQs m.b.t. facings en gebitsrenovatie.

FAQ facings

Een facing is een dun schildje dat op een tand of kies wordt geplaatst. Hiermee kunnen scheve tanden, afgebroken stukjes of spleetjes tussen tanden worden gemaskeert. Het schildje kan van verschillend materiaal zijn: composiet of porselein. Composiet facings bestaan uit een laag vulmateriaal dat direct op de tanden wordt aangebracht. Bij porseleinen facings wordt uw gebit opgemeten en worden de schildjes van porselein in een laboratorium gemaakt waarna waarna ze op de tanden worden geplakt.

Een facing voelt zoals een eigen tand maar misschien moet u toch eventjes wennen. Als uw tanden langer zijn gemaakt dan kan praten in het begin lastig zijn. Als de tandarts de vorm van uw tanden in grote mate heeft veranderd, kunnen klanken wel eens vervormen.

Als u lacht zijn doorgaans alleen de voortanden duidelijk zichtbaar. U kunt dus overwegen om alleen facings op de voortanden te nemen. Het schildje moet goed passen bij de natuurlijke tanden.

Dit is afhankelijk van het type facings dat u kiest. Porseleinen facings gaan tot 15 jaar mee en composiet facings 4 tot 8 jaar. Facings slijten als u nagels bijt of knarst met uw tanden. Beschadigde facings kunnen ofwel worden gerepareerd ofwel worden vervangen.

Facings zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Composiet facings kunnen na verloop van tijd verkleuren als weinig wordt gepoetst. Porseleinen facings verkleuren niet of nauwelijks.

Qua versterking van de tanden doet een facing veel bij gave tanden en minder bij incomplete tanden. Kronen omvatten een tand helemaal en beschermen daarom beter tegen een breuk. De breukweerstand van porseleinen facings of kronen is ongeveer hetzelfde want ze worden allebei van porselein gemaakt.

Een porseleinen facing is minder gevoelig voor aanslag aan de tanden, gladder en geeft vaak een mooier cosmetisch effect. Het gaat ook veel langer mee en geeft een natuurlijker effect dan een facing van composiet. Maar porseleinen facings zijn een stuk duurder dan facings van composiet.
Soms is snelheid belangrijk, dan zijn composiet facings beter want die kunnen vaak in 1 behandeling worden geplaatst.

Met facings kunt u alles eten, maar met sommige dingen kunt u beter voorzichtig zijn. Als u op iets hards bijt, zoals een nagel, pen of hard snoep, kunnen de facings beschadigen. Uw tanden als gereedschap gebruiken om iets af te bijten of af te scheuren is niet verstandig.

Facings, veneers, schildjes of laminates verwijzen allemaal naar dezelfde cosmetische tandheelkundige oplossing welke onvolmaaktheden in het gebit maskeert.

Een tandarts plaatst de facings waarna uw gebit direct weer fraai is.

Een dun laagje glazuur wordt van de te behandelen tand afgeslepen. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengt de tandarts het composiet laagje voor laagje aan en ontstaat er een facing die bij de rest van uw tanden past. De facing pas dan goed en voelt comfortabel aan.

Een dun laagje glazuur wordt verwijderd voor een goede pasvorm en hechtmogelijkheid. Uw tanden worden bekeken en opgemeten want de facing moet nauw aansluiten op de vorm, kleur en grootte van de andere tanden. Hierna worden de porseleinen facings gemaakt in een laboratorium. Tot aan de vervolgafspraak krijgt u een tijdelijke facing. Zodra uw maatwerk facings zijn gemaakt, wordt snel een vervolgafspraak gepland en de nieuwe facings met een speciale lijm geplaatst.

Een facing van composiet is in één behandeling in ongeveer een uur door de tandarts aan te brengen. Een porseleinen facing wordt tijdens een eerste tandarts bezoek van een half tot een heel uur voorbereidt. Daarna wordt de facing in enige weken gemaakt. Tot slot kan direct een vervolgafspraak worden gemaakt waarin de facing wort geplaatst.

Wij volgen de door de overheid vastgestelde prijzen, zie hier informatie over de tarieven.

Afhankelijk van de staat van het gebit en de wens kunt u ruwweg rekening houden met € 300,- tot € 400,- per facing.

Wij volgen de door de overheid vastgestelde prijzen, zie hier informatie over de tarieven.

Afhankelijk van de staat van het gebit en de wens kunt u ruwweg rekening houden met € 400,- tot € 800,- per facing.

De facings en het aanbrengen ervan vallen voor volwassenen niet onder de dekking van het basispakket van de zorgverzekering. U kunt eventueel een aanvullende (tand)verzekering afsluiten, contacteer daarvoor uw verzekering en vraag de voorwaarden op om kennis te nemen of facings vergoed worden.

FAQ gebitsrenovatie

Gebitsrenovatie is het herstellen van tanden en kiezen d.m.v:

 • Vullingen;
 • (Stift)opbouwen;
 • Kronen;
 • Facings.

Met restauratieve tandheelkunde kunnen problemen met kapotte, scheve, verkleurde of ontbrekende tanden of kiezen opgelost worden.

Soms kunt u zelfs met de beste zorg gebitsproblemen niet voorkomen. Ongewild wordt het uiterlijk en het gevoel van het gebit beïnvloedt. Tandheelkunde kan deze problemen herstellen of verhullen. Met goed poetsen, flossen en schoonmaken kunt u vervolgens uw gezonde glimlach behouden.

Ja, maar met het bijten op harde materialen kunt u beter voorzichtig zijn. Als u op een nagel of hard snoep gaat bijten, kunnen gebitselementen beschadigen.

Afhankelijk van de wensen en de staat van het gebit kan een renovatie 1 of meerdere afspraken in beslag nemen. Het gebitsrenovatieplan beschrijft de benodigde correcties. In overleg met de patient zorgt de tandarts dat vervolgafspraken goed worden gepland zodat de renovatie zo snel mogelijk kan worden afgerond. 

Als een groot deel van de tand of kies weg is, kan geen vulling of kroon gemaakt worden. Er is dan onvoldoende oppervlak om houvast te bieden. Dit gebrek aan houvast kan opgelost met staafjes van metaal of glasfiber welke worden vastgelijmd aan het wortelkanaal.

Een gedeelte van een tand of kies kan door bederf beschadigd raken of verloren gaan. Het beschadigde of ontbrekende deel kan opgevuld worden met een vulling. Hiermee wordt de vorm en de functie van de tanden en kiezen hersteld. Vullingen zijn er in verschillende materialen met verschillende hardheid en kleuren.

Het is een kapje dat een tand of kies volledig afdekt of omringt. Een kroon kan nodig zijn wanneer ontbrekende delen van een tand of kies de stevigheid of gezondheid bedreigen. Een kroon wordt meestal met een soort van cement aan de tand vastgemaakt.

Een facings is een tandkleurig schildje wat op uw tand(en) wordt geplaatst. Het schildje wordt gemaakt van composiet materiaal of porselein. Facings verbeteren de tandkleur, vorm of compositie met andere gebitselementen.

Qua versterking van de tanden doet een facing veel bij gave tanden en minder bij incomplete tanden. Kronen omvatten een tand helemaal en beschermen daarom beter tegen een breuk. De breukweerstand van porseleinen facings of kronen is ongeveer hetzelfde want ze worden allebei van porselein gemaakt.

Een tandarts begeleid de patient en verzorgt de complete uitvoering: het gebit wordt bekeken,  in overleg wordt het renovatieplan opgestelt en ingepland en uitgevoerd.

Afhankelijk van uw wensen en de staat van het gebit, zijn de kosten van een gebitsrenovatie vanaf € 1500,-.

Voor deelbehandelingen volgen wij de door de overheid vastgestelde prijzen, zie hier informatie over de tarieven.

Een gebitsrenovatie voor volwassenen valt niet onder de dekking van het basispakket van de zorgverzekering. U kunt eventueel een aanvullende (tand)verzekering afsluiten, contacteer daarvoor uw verzekering en vraag de voorwaarden op om kennis te nemen of gedeeltelijke of gehele gebitsrenovaties vergoed worden.