Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Implantaten

Met behulp van implantaten (in combinatie met een kroon, brug of prothese) functioneren uw tanden weer als vanouds. Met een implantaat hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over loszittende tanden. Uw tanden zitten gegarandeerd muurvast.

Implantaten helpen het bot te behouden, zijn volkomen veilig en makkelijk te plaatsen zonder de omliggende tanden te beschadigen. Een implantaat biedt dan ook de meest duurzame oplossing bij ontbrekende of aangetaste tanden en kiezen.

Wenst u persoonlijk en vrijblijvend advies? Stuur uw vraag of wens. 

Reviews van onze praktijk en onze behandelaren

Review door 'jan bruynseels' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 23/11/2020
Een vakman tot in detail
Lees verder
Tandarts Bruchman en zijn team zijn voor mij perfect. Er wordt duidelijk uitgelegd wat er op doet en hoe het opgelost gaat worden. Zonder pijn wordt de behandeling uitgevoerd. Steeds wordt er gevraagd of het gaat, Er wordt een relatie opgebouwd zodat je op je gemak voelt. Men is zeer kundig met de moderne technieken. Ook de assistente doet werkelijk mee met behandeling, zonder het alleen maar aangeven van attributen e.d. Het oog van de meester is hier alom aanwezig. Bijzonder knap vind ik hoe een implantaat of brug wordt aan gebracht. Toch geen kleinigheid. Ieder zijn vak, maar dit is wel hoog niveau. Naar de tandarts gaan is voor mij geen hobby, maar naar Bruchman is geen straf. Ach, die mannen met die oude auto''s op de film in de wachtruimte neem ik maar voor lief.
Review door 'John' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 27/06/2018
Uitstekende tandarts
Lees verder
Voor een implantaat ben ik doorverwezen naar tandarts Bruchmann. Al heel snel heb je in de gaten dat je hier te maken hebt met een vak-idioot in positieve zin. Echt bijzonder in alle facetten. Ik heb me nog nooit zo ontspannen gevoeld, zowel voor als tijdens de behandeling. Deskundigheid en professionaliteit mag je verwachten van een tandarts, maar bij tandarts Bruchmann hebben deze termen een andere dimensie. In een fijne sfeer wordt je ontvangen waarbij je merkt dat de klant/patiënt centraal staat. De behandeling was pijnloos vanaf de verdoving tot het einde toe. De uitleg voor en tijdens de behandeling was prima en prettig. Eigenlijk heeft de praktijk van Charles een 10 verdient. Maar dat zou betekenen dat er niets meer te verbeteren valt. En ondanks zijn onderscheidend (hoge) niveau tot opzichte van andere tandartsen blijft hij opzoek naar verbeteringen. Ook al kan kan ik die op dit moment niet bedenken. Het is echt een Top tandarts.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 15/01/2019
Negatieve ervaring
Lees verder
Ik verbaas mij over de goede ervaringen die ik hier lees. Volgens deze tandarts lag dat aan mijn uitzonderlijk slecht gebit. Gewoon pech. Deze tandarts heeft mijn wortelkanaal kapot geboord. Hierdoor moest ik een implantaat. Ook met kronen is hij heel erg scheutig. Deze worden ter plaatse gemaakt en breken erg snel. Bij mijn huidige tandarts had ik ineens niet meer zo''n een slecht gebit. Ben de laatste jaren vooral naar de tandarts gemoeten om de gebroken kronen van deze tandarts te laten repareren of te laten verwijderen.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 24/10/2017
Deskundige Tandarts
Lees verder
Vakmensen die weten waar ze mee bezig zijn.Bij elk bezoek correct behandeld. Charles Bruggeman en assisstente zijn een echte aanrader als je een implantaat moet laten zetten.
Review door 'W. Brands' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 22/06/2017
Geweldige ervaring
Lees verder
Er werd mij een inplantaat aan geraden .voor mij onbekend...maar de tandarts en zijnassistenten gaven zo goede uitleg dat ik zeer ontspannen dit aandurfde,met zo goed gevolg dat het bijna onwerkelijk lijkt .nu op naar de prothese en hopelijk met net zo goede afloop als bij tandarts Bruchman ,hij zij dat ook dat goed gaat komen,en hem vertrouw ik.
Review door 'Egbert' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 02/03/2019
Implantaat beste zet!
Lees verder
Heb nu weer al een aantal jaar geleden implantaat door tandarts Bruchmann laten plaatsen en is echt m''n beste zet geweest van die tijd. Zeer tevreden met de uitleg vooraf, tijdens en na. Stelt je echt op je gemak. En ja.. het resultaat is geweldig!
Review door 'Sandra' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 01/02/2018
Tevreden patiënt
Lees verder
Ik ben erg tevreden over deze tandarts omdat hij je echt geruststeld, goede uitleg geeft en een fijne manier van werken heeft, naar de patiënt maar zeker ook naar de assistentes. Er heerst een fijne sfeer onder elkaar en dat merk je. De tandarts is erg kundig en alle handelingen worden door hemzelf uitgevoerd, van een controle tot het plaatsen van een implantaat. Ben blij dat ik de overstap heb gemaakt naar deze praktijk.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 16/02/2014
Zeer deskundige tandarts!
Lees verder
De implantaat is pijnloos geplaatst en esthetisch is deze niet te onderscheiden van de naastliggende tanden. Praktijkuren zowel 7uur in de ochtend of 20.00 in de avond maakt het mogelijk dat je altijd terecht kan. Medewerkers en accommodatie zijn zeer goed.
Vorige
Volgende

WAT IS EEN IMPLANTAAT?

Een implantaat is een zogenaamde kunstwortel. Deze vervangt een afwezige tandwortel en wordt met een schroef in de kaak vastgezet. Een implantaat dient als houvast voor een kroon, brug of prothese. Implantaten worden gemaakt van lichaamsvriendelijk materiaal, zoals titanium. Op een implantaat wordt in een later stadium een kroon, brug of prothese vastgezet. Deze zijn doorgaans gemaakt van porselein. Niet alleen ziet porselein er mooi en natuurlijk uit, ook is het sterk en slijtvast.

Tandarts werk - Implantaat

UW GEBIT GESCHIKT VOOR EEN IMPLANTAAT?

Een implantaat is een goede oplossing voor mensen die één of meerdere tanden en/of kiezen missen. Omdat aan een implantaat ook kunstgebitten verankerd kunnen worden, bieden implantaten ook uitkomst voor mensen bij wie alle tanden en kiezen in een of meerdere kaken ontbreken.

Voordelen van implantaten

 • Direct werkende tanden;
 • Behoudt de eigen gelaatskenmerken;
 • Perfecte pasvorm voor perfecte glimlach;
 • Eten wat u wilt;
 • Spaart de gezonde tanden;
 • Een oplossing voor het leven;
 • Meer zelfvertrouwen.

Onze Werkwijze

 • Wij simuleren uw toekomstige glimlach, zodat u alles kunt zien en voelen alvorens beslissingen te nemen;
 • Wij behandelen minimaal invasief: als het kan vermijden wij boren en anders middels minimale precisie boring;
 • Wij verzorgen wortelkanaalbehandelingen onder een operatie microscoop;
 • U krijgt informatie over prijs en mogelijke vergoeding door de verzekering.
Zorgzaamheid bji de tandarts

HOE WORDT EEN IMPLANTAAT GEPLAATST?

Voorafgaand aan de tandartsbehandeling wordt de kaak verdoofd. Op de plek waar een implantaat komt, wordt het tandvlees losgemaakt zodat het kaakbot zichtbaar wordt. In het kaakbot wordt een gaatje geboord. Daarin wordt een implantaat geschroefd, waarna het tandvlees weer wordt gehecht. Tijdens één gebitsbehandeling kunnen meerdere implantaten geplaatst worden. Het plaatsen van een implantaat neemt gemiddeld dertig minuten in beslag. Zowel tijdens als na de behandeling ervaart u geen pijn. Na de behandeling kan een zwelling ontstaan, door de wang te koelen met ijs wordt de pijn beperkt. Het vastgroeien van een implantaat in de kaak duurt twee tot zes maanden. Wanneer een implantaat goed is vastgegroeid kan een kroon, brug of prothese bevestigd worden.