Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Facings van porselein voor een aantrekkelijke lach

Porseleinen Facings

Leestijd: 2 minuten

Vraag naar voor- en nadelen en neem de tijd om te overwegen.

Het plaatsen van porseleinen facings is een wijdverbreide cosmetische aanpassing aan tand(en). Het doel is om de glimlach en de mond esthetiek te verbeteren. Vele bekende persoonlijkheden hebben hun glimlach veranderd door inzet van facings.

Er zijn vele voor- en nadelen bij porseleinen facings, het is dus belangrijk om deze te begrijpen alvorens te overwegen of deze facings geschikt zijn.

Woord vooraf: kies een tandarts welke ook zorg toont voor uw bestaande gebit. Facings kunnen door gespecialiseerde praktijken geplaatst worden met minimaal tandverlies. Het moet een verbetering zijn voor uw mondgezondheid en mondbeeld.

Wat zijn porseleinen facings?

Porseleinen facings zijn schelpvormige tandvormen die op de buitenkant van de voorste boven- en ondertanden kunnen worden aangebracht. Deze facings worden in een laboratorium gemaakt zodat ze exact bij de kleur van uw tanden passen. De vorm wordt zo gemaakt dat deze goed past in combinatie met de andere tanden. De facings worden bevestigd met enorm sterke tandhechtmiddelen.

Waarom zou u porseleinen facings laten plaatsen?

Tegenwoordig wordt een glimlach beschouwd als een zeer belangrijk persoonlijk kenmerk. Veel mensen zijn zich in toenemende mate bewust van hun glimlach, juist omdat een mooie glimlach inderdaad het algehele uiterlijk kan verbeteren.

Er zijn genoeg voorbeelden waarin een verkeerd gepositioneerde tand of een kleine onregelmatigheid nogal opvalt. Ook kunnen verkleuringen van de tanden een negatieve indruk geven. Problemen met de tandkleur kunnen lang niet altijd middels bleken worden gecorrigeerd. Gevallen van pathologische aandoeningen die leiden tot glazuurproblemen zijn ernstiger, deze beïnvloeden het algehele mondbeeld.

In veel situaties worden porseleinen facings aanbevolen om het uiterlijk van de tanden in een paar stappen te verbeteren.

Hoe worden porseleinen facings gemaakt?

Facings van porselein zijn high-end tandheelkundige producten

De procedure begint met het verwijderen van een klein beetje tandweefsel aan de voorkant van de tanden. Vervolgens wordt er een afdruk van de tanden gemaakt, die naar een tandtechnisch laboratorium wordt gestuurd.

Een tijdelijke set facings wordt op de alvast geprepareerde tanden vastgelijmd voor de periode die het laboratorium nodig heeft om de porseleinen facings te maken. Hierdoor heeft de patiënt een normaal mondbeeld in afwachting van de plaatsing van de facings.

De patiënt wordt uitgenodigd voor het plaatsen zodra het laboratorium de facings heeft gemaakt. Tijdens deze afspraak worden de facings permanent op de tanden bevestigd en is de procedure afgerond.

Wat zijn de voor- en nadelen van porseleinen facings op uw tanden?

Het gebruik van porseleinen facings is een bekende manier om een glimlach compleet te verbeteren. De procedure is minimaal invasief, wat betekent dat er zo weinig mogelijk tandweefsel verloren gaat.

Een groot voordeel van porseleinen facings is dat dezen geschikt voor langdurig gebruik. Porselein is een duurzaam materiaal dat de sterkte van natuurlijke tanden benadert. Qua esthetiek absorbeert porselein het licht veel beter dan composiet materialen en oogt het zoals natuurlijke tanden. Porselein is daarnaast gladder in vergelijking met composiet facings, dus het vlekt bijna niet.

In tegenstelling tot composietfacings kunnen porseleinen facings niet gerepareerd worden. In geval van schade moeten nieuwe facings worden gemaakt en geplaatst.

Een ander nadeel van porseleinen facings zijn de kosten, porselein is een prijzig materiaal. Daar komt nog bij dat deze in een tandtechnisch laboratorium wordt gemaakt i.p.v. in een tandartspraktijk. Als het binnen het budget past, zijn porseleinen facings zeker de betere facings optie.

Zijn porseleinen facings mogelijk bij mij?

Porseleinen facings zijn een prima optie voor het verbeteren van het uiterlijk van het gebit, maar niet alle mensen komen in aanmerking voor deze behandeling.

Ernstig scheve tanden kunnen bijvoorbeeld niet gemakkelijk worden gecorrigeerd met porseleinen facings. In dergelijke gevallen kan een orthodontische behandeling nodig zijn voor correctie.

Sterke tandverkleuringen kunnen goed opgelost worden met porseleinen facings, maar bij ernstige kleurvariaties zijn er soms geen ideale oplossingen.

Mensen die tandenknarsen kunnen problemen ondervinden omdat knarsen kan leiden tot kapotte facings.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het succes van porseleinen facings, net als elke andere vorm van tandheelkundige behandeling, ook afhangt van de mate waarin de patiënt de mond. 

Onderhoud van het gebit is de sleutel tot het succes van tandheelkundige behandelingen. Dit is niet moeilijk maar wel een dagelijks terugkerend ritueel. Dagelijks poetsen en flossen helpt in grote mate om tanden en gebitselementen zoals facings mooi te houden.

De beleving staat centraal

Onze toegankelijkheid laten wij graag zien. Wij nodigen u uit om uw vragen aan ons te overleggen. Dat kan via onderstaande naw gegevens of het contactformulier.

Tandheelkundig Centrum Steenbergen
Grote Kerkstraat 34
4651 BB Steenbergen
0167 – 563 780
info @ tandheelkundigcentrumsteenbergen.nl

Informatie aanvraag formulier
Tandheelkundig Centrum Steenbergen Team