Kronen & Bruggen

De kronen en bruggen benaderen tot in detail de oorspronkelijke vorm en functie van een natuurlijke tand of kies. Ze voelen natuurlijk en comfortabel aan. In combinatie met een implantaat zitten bruggen en kronen muurvast.U zult dus geen last meer hebben van loszittende tanden.

Het aanbrengen van kleefpasta’s of moeite hebben met eten behoren met een tandartskroon of brug voorgoed tot het verleden. Het eindresultaat is gegarandeerd een perfect uitziend en werkend gebit. Bovendien zijn kronen en bruggen zeer duurzaam: ze gaan jarenlang mee.

Wenst u persoonlijk en vrijblijvend advies? Stuur uw vraag of wens. 

Wat zijn kronen & bruggen?

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug.

Een brug bestaat uit twee of meerdere kronen of een brugtussendeel waarmee een ruimte van meerdere ontbrekende tanden of kiezen opgevuld kan worden. De buitenste kronen worden bevestigd aan de twee tanden of kiezen naast de opening. Het brugtussendeel bestaat uit één of meer kunsttanden die op de plaats van de open ruimte in het gebit komen. Wanneer het niet mogelijk is een kroon of brug aan een tand of kies te bevestigen kan gekozen worden voor een implantaat.

Tandarts werk - Kronen en bruggen

Onze Werkwijze

  • Wij simuleren uw toekomstige glimlach, zodat u alles kunt zien en voelen alvorens beslissingen te nemen;
  • Wij behandelen minimaal invasief: als het kan vermijden wij boren en anders middels minimale precisie boring;
  • Wij verzorgen behandelingen voor kronen en bruggen onder een operatie microscoop;
  • In een gratis en vrijblijvende afspraak bespreken we uw wensen en mogelijkheden;
  • U krijgt informatie over prijs en mogelijke vergoeding door de verzekering.
Fresh Tandheelkundig Centrum – interieur foto 05

Uw gebit geschikt voor kronen & bruggen?

Indien u door tandbederf een groot deel van de tand (of tanden) verloren bent, is het vaak niet meer mogelijk een vulling te plaatsen. Er is dan namelijk onvoldoende houvast. Een kroon of brug biedt in zulke gevallen uitkomst. Ook als in het gebit verkleurde of scheve tanden staan, is een kroon of brug een optie. Doordat deze over een tand worden geplaatst zien uw tanden er weer gezond en natuurlijk uit. Uiteraard wordt de kleur van een kroon of brug afgestemd op de kleur van uw eigen tanden.