Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Kronen & Bruggen

De kronen en bruggen benaderen tot in detail de oorspronkelijke vorm en functie van een natuurlijke tand of kies. Ze voelen natuurlijk en comfortabel aan. In combinatie met een implantaat zitten bruggen en kronen muurvast.U zult dus geen last meer hebben van loszittende tanden.

Het aanbrengen van kleefpasta’s of moeite hebben met eten behoren met een tandartskroon of brug voorgoed tot het verleden. Het eindresultaat is gegarandeerd een perfect uitziend en werkend gebit. Bovendien zijn kronen en bruggen zeer duurzaam: ze gaan jarenlang mee.

Wenst u persoonlijk en vrijblijvend advies? Stuur uw vraag of wens. 

Reviews van onze praktijk en onze behandelaren

Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 21/12/2020
Vakman
Lees verder
Charles heeft mijn kronen een update gegeven waardoor ze er weer als nieuw uitzien. Hij heeft elke stap besproken zodat ik wist wat er ging gebeuren. Ook kon ik via een spiegel meekijken. Ik kan niets anders zeggen: wat een vakman!
Review door 'Hans Franken' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 14/02/2019
zeer deskundige arts
Lees verder
mijn ervaring is goed behandeld en hele mooie kronen nu gaaf gebit. ik ben er echt blij mee!
Review door 'Marlies Derks' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 27/09/2017
Deskundig team
Lees verder
Onlangs was de stift van mijn oude kroon afgebroken. Ik kon heel snel terecht bij Charles Bruchmann (al jaren mijn tandarts) en zijn team. De stift is met uiterste inspanning en precisie uit het wortelkanaal verwijderd. Daarna zijn er een nieuwe stift en kroon geplaatst in een zeer kort tijdsbestek. Ziet er top uit, staaltje vakwerk van Charles!!
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 09/03/2017
zeer vakkundige tandarts
Lees verder
Heb kronen en een brug laten plaatsen in mijn bovengebit , ziet er nu netjes uit .Behandeling pijnloos en goede uitleg over de behandeling en kosten . Assistentes ook zeer vakbekwaam .
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 16/02/2016
zeer tevreden na plaatsen kroon
Lees verder
heel vriendelijk ,deskundig ,en je wordt op je gemak gesteld. reseltaat van de kroon is prachtig
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 11/01/2016
Zeer ontevreden
Lees verder
Naar mijn mening een man die snel geld wil verdienen met heel veel kronen zetten waarvan duidelijk is gebleken dat de kronen die hij zet goedkoper kunnen want hij maakt ze zelf en die gaan echt wel minder lang mee. En ga je hier niet in mee dan slaat zijn humeur ook gelijk om en is hij niet zo vriendelijk meer, inclusief de assistante
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 11/01/2016
Zeer ontevreden
Lees verder
Naar mijn mening een man die snel geld wil verdienen met heel veel kronen zetten waarvan duidelijk is gebleken dat de kronen die hij zet goedkoper kunnen want hij maakt ze zelf en die gaan echt wel minder lang mee. En ga je hier niet in mee dan slaat zijn humeur ook gelijk om en is hij niet zo vriendelijk meer, inclusief de assistante
Review door 'Elly' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 06/12/2015
zeer deskundige tandarts
Lees verder
Ik heb by Charles n brug in mijn bovengebit laten zetten , hij is zeer deskundig , legt goed uit wat er allemaal gaat gebeuren en stelde mij goed op mijn gemak ( ben normaal altijd super nerveus bij de tandarts) Het eindresultaat in een woord " GEWELDIG " Ik ben er dan ook superblij mee !!
Review door 'Rick' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 09/11/2015
een brug van Bruchmann
Lees verder
Zeer deskundige mensen. Je wordt vriendelijk geholpen en ze vertellen ook altijd wat ze gaan doen. Iedereen die er werkt straalt ook rust uit. Er is nooit gehaast, gestress of gedoe. Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat, in mijn geval een brug in het ondergebit. "Ik zie er nu nog knapper uit". Ik had vroeger altijd veel vervelende ervaringen met de tandarts. Dat is nu een ander verhaal. Ik kan iedereen deze praktijk aanbevelen.
Review door 'John Hertel' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 29/06/2015
Deskundig en professioneel
Lees verder
Ik ben sinds 2 jaar bij deze praktijk en mijn ervaring is, dat je op een deskundige en professionele manier geholpen wordt. De apparatuur in de praktijk is zeer modern en de mensen zijn erg vriendelijk. Ik heb laatst kronen laten zetten en je wordt van het begin tot het eind bij het proces betrokken. Ik zou dan ook deze praktijk zeker aan iedereen aanraden, die met een goed en mooi gebit door het leven wil gaan.
Review door 'Rene Overveld' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 29/05/2013
zeer goede tandarts
Lees verder
prima tandarts die zijn vak goed verstaat. Stelt je op je gemak, geeft aan wat en hoe de behandeling gaat gebeuren. Zeer klantvriendelijke openingstijden. Hypermoderne 3 D apparatuur tot zijn beschilling waardoor bijvoorbeeld het plaatsen van een kroon een fluitje van een cent is. Snel en goed! Geeft vooraf aan wat de kosten zijn en houdt zich daar ook aan. Voor mij de Beste Tandarts van het westelijk halfrond!
Review door 'M. Plomp' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 21/01/2019
Zeer vakkundig en modern
Lees verder
Zo blij met Charles en zijn team! Kroon plaatsen is in een uurtje gebeurd en zonder terug komen, happen etc. Er werd zelfs tussen de stappen van de behandeling een kop koffie aangeboden. Volledig ontspannen in de stoel!
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 16/03/2015
Zeer Professioneel
Lees verder
Tandarts Bruchmann is zeer kundig, geduldig, altijd rustig. De brug die bij mij geplaatst is zit prima en is zonder enig probleem geplaatst.
Review door 'Jolanda' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 26/04/2017
Hele deskundige arts
Lees verder
Ik heb bij deze arts 10 kronen laten plaatsen en beel heel tevreden over de behandeling en het resultaat
Review door 'Corne' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 05/07/2016
Deskundig team
Lees verder
Nadat mijn tand afgebroken was kon ik zeer snel terecht . Mede door het flexibele spreekuur. Uitleg van de verschillende opties was goed. Na dat ik de keuze gad gemaakt duidelijke afspraken hierin en wensen aan kunnen geven. Het team van behandelaars is vakundig en doen er alles aan om je zo snel mogelijk te helpen en gaan daarbij de uitdaging van eventuele tijdsdruk niet uit de weg. Dus dankzij de snelle behandeling en klaarstaan van het team had ik binnen 10 dagen mijn brug.
Review door 'Anke Huijsmans' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 24/08/2020
Fantastisch!
Lees verder
De vriendelijkheid van alle mensen die in deze mooie praktijk werken is zo fijn te noemen. Daarnaast de deskundigheid is geweldig. Deze man weet wat ie doet. Een groot compliment voor mijn mooie brug en al het personeel.
Vorige
Volgende

Wat zijn kronen & bruggen?

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug.

Een brug bestaat uit twee of meerdere kronen of een brugtussendeel waarmee een ruimte van meerdere ontbrekende tanden of kiezen opgevuld kan worden. De buitenste kronen worden bevestigd aan de twee tanden of kiezen naast de opening. Het brugtussendeel bestaat uit één of meer kunsttanden die op de plaats van de open ruimte in het gebit komen. Wanneer het niet mogelijk is een kroon of brug aan een tand of kies te bevestigen kan gekozen worden voor een implantaat.

Tandarts werk - Kronen en bruggen

Onze Werkwijze

  • Wij simuleren uw toekomstige glimlach, zodat u alles kunt zien en voelen alvorens beslissingen te nemen;
  • Wij behandelen minimaal invasief: als het kan vermijden wij boren en anders middels minimale precisie boring;
  • U krijgt informatie over prijs en mogelijke vergoeding door de verzekering.
Fresh Tandheelkundig Centrum – interieur foto 05

Uw gebit geschikt voor kronen & bruggen?

Indien u door tandbederf een groot deel van de tand (of tanden) verloren bent, is het vaak niet meer mogelijk een vulling te plaatsen. Er is dan namelijk onvoldoende houvast. Een kroon of brug biedt in zulke gevallen uitkomst. Ook als in het gebit verkleurde of scheve tanden staan, is een kroon of brug een optie. Doordat deze over een tand worden geplaatst zien uw tanden er weer gezond en natuurlijk uit. Uiteraard wordt de kleur van een kroon of brug afgestemd op de kleur van uw eigen tanden.