Facings

Zelfvertrouwen is de basis voor geluk & succes. Als alleen de mooie glimlach ontbreekt dan kunnen wij dit probleem effectief voor uw oplossen met facings.

Deze high-end en esthetisch minimaal invasieve behandeling is ontworpen om uw lach snel en verrassend te verbeteren. Om uw toekomstige glimlach te plannen maken we gebruik van digitale en analoge ontwerpen.

Wij simuleren uw toekomstige lach op voorhand. U krijgt de gelegenheid om alles te zien, voelen en analyseren voordat u een definitief besluit neemt.

Wenst u persoonlijk en vrijblijvend advies? Stuur uw vraag of wens. 

Reviews van onze praktijk en onze behandelaren

Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 31/03/2021
Facings
Lees verder
Na een traject van een aantal maanden (m’n kaak moest weer in juiste positie komen) is het resultaat fantastisch! Mijn gebit is volledig aangepakt, bruggen, kronen, facings enz. Vriendelijke mensen, goed afspraken mee te maken. Charles en zijn assistenten zijn vakmensen, altijd goed geholpen, vrijwel pijnloze behandelingen met continu een duidelijke uitleg. Samen met de tandtechnicus heeft Charles een waar kunstwerk afgeleverd aan een zeer tevreden klant. Absoluut een aanrader.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 28/03/2021
Facings
Lees verder
Na wat info, afspraak gemaakt, wat snel kon. Contact met Charles was vriendelijk, persoonlijk en direct. Mijn vraag (gebitslijtage) kon volgens hem goed opgelost worden. Na een vooronderzoek werd alles in een ontspannen sfeer helder en duidelijk uitgelegd. In drie volledig pijnloze behandelingen, is mijn gebit met grote vakkundigheid zeer mooi hersteld. De benadering en werkwijze van Charles &zijn team is werkelijk van Topniveau!
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 19/01/2021
Facings
Lees verder
Tandarts Charles Bruchmann en zijn team hebben een grote indruk op mij gemaakt. Ik ging van tandarts naar tandarts in heel Nederland (Zwolle, Amsterdam, Lelystad) en nergens heb ik zo'n mooie resultaat gekregen als bij hen. Ik heb mijn vertrouwen terug en ik mijn angst om naar de tandarts te gaan is weg. Bovendien heeft Charles Bruchmann zulk goed werk geleverd in het reconstrueren van mijn tanden dat de orthodontist niet door had dat het niet volledig mijn eigen tanden waren.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 03/08/2020
Facings
Lees verder
De deskundigheid en expertise waarmee Charles te werk gaat is naar mijn beleving uniek te noemen. Er wordt enorm veel tijd en energie besteed om het maximale uit het resultaat te halen en naar de klant te luisteren. Gedurende het traject zijn er wat ‘hobbels’ geweest en ook zijn deze professioneel en klantgericht opgelost. De behandelingen waren vrijwel pijnloos en het resultaat is werkelijk prachtig te noemen. De 10 facings in het bovengebit zijn uiterst fraai vervaardigd door de tandtechnieker en met uiterste zorg geplaatst door Charles. Beide heren hebben uitmuntend werk geleverd! De communicatie is persoonlijk en doelgericht, Charles staat altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en zorgen weg te nemen. Stuk voor stuk uiterst kundige assistentes (Mag helaas geen namen noemen van zorgkaart) met een missie om de patiënt het zo comfortabel mogelijk te maken Naar mijn inziens de beste keuze als je op zoekt bent naar een (Esthetische) tandarts die zijn vak verstaat.
Review door 'Stephan' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 04/08/2020
Geweldige ervaring
Lees verder
De deskundigheid en expertise waarmee Charles te werk gaat is naar mijn beleving uniek te noemen. Er wordt enorm veel tijd en energie besteed om het maximale uit het resultaat te halen en naar de klant te luisteren. Gedurende het traject zijn er wat ‘hobbels’ geweest en ook zijn deze professioneel en klantgericht opgelost. De behandelingen waren vrijwel pijnloos en het resultaat is werkelijk prachtig te noemen. De 10 facings in het bovengebit zijn uiterst fraai vervaardigd door tandtechnieker Jan en met uiterste zorg geplaatst door Charles. Beide heren hebben uitmuntend werk geleverd! De communicatie is persoonlijk en doelgericht, Charles staat altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en zorgen weg te nemen. Stuk voor stuk uiterst kundige assistentes (Lenny, Marga en Wanda) met een missie om de patiënt het zo comfortabel mogelijk te maken Naar mijn inziens de beste keuze als je op zoekt bent naar een (Esthetische) tandarts die zijn vak verstaat.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 19/12/2019
Facings
Lees verder
Tandarts Bruchman heeft bij mij facings geplaatst, alles verliep vlekkeloos ,en gaat zeer professioneel te werk,maar hij kan dit niet alleen dus ook alle lof voor de assistentes, en de tandtechnieker, samen hebben ze het tot een prachtig resultaat gebracht, waar ik heel blij mee ben. Ik zou deze cosmetisch tandarts zeker aan raden.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 31/01/2019
deskundig arts
Lees verder
Ik heb 4 composiet facings laten plaatsen door meneer Bruchmann .Bij het eerste consult heeft hij gekeken of het mogelijk was wat ik wilde. Ook heeft hij de procedure uitgelegd. De facings zijn in twee sessies geplaatst. Het duurde ongeveer anderhalf uur per sessie. Was heel goed om te doen ik voelde er niets van want het was verdoofd. Nu nog 1x terug om alles na te lopen. Hij is echt een perfectionist. Ben super blij met het resultaat en het ziet er ook heel natuurlijk uit. Allemaal hartelijk bedankt voor de fijne ontvangst en behandeling.
Review door 'Ferdinand Fortunati' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 20/12/2015
Tevreden
Lees verder
Goed zijn allemaal vakkundig en moderne uitstraling
Review door 'm meintsma' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 19/09/2015
Uiterst tevreden
Lees verder
Hier staat de patient centraal,zeer deskundig geholpen.En zeer goed geinformeerd,over de behandeling en het te bereiken eindresultaat.De middelen die hier gebruikt worden,zijn innovatief en modern.Kan zelf op een zaterdag een afspraak maken.
Review door 'ria du-chatenier' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 10/07/2014
een deskundige arts en assistentes
Lees verder
Vanaf het moment dat ik binnen kwam was het al goed ik ben deskundig en vriendelijk behandeld tussen door was er ook tijd voor een grapje ik mocht zingen tijdens de behandeling voor ontspanning .het is schoon en raad hem iedereen aan een 10 met een griffel voor het hele team bedankt voor de goede zorg en de na zorg .
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 09/06/2021
Facings
Lees verder
Tandarts met een persoonlijke tintje waardoor je je op je gemak voelt, bedankt voor jullie hulp!
Review door 's. derksen-richardson' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 05/06/2013
zeer vriendelijke tandarts
Lees verder
Ik ben altijd perfect behandeld door de tandarts. zorgt ervoor dat de patient helemaal tot rust is voor de behandeling. de assistenten zijn heel vriendelijk en behulpzaam.
Previous
Next

WAT IS EEN FACING?

Facings voor tanden (ook wel: schildje, facet, of schaaltje) is een tandheelkundige restauratie gemaakt van een laag tandkleurig materiaal van composiet of porselein die definitief op de tand of tanden wordt bevestigd om de kleur, vorm of compositie te verbeteren.

Tandarts werk - Facings

Onze Werkwijze

  • Wij simuleren uw toekomstige glimlach, zodat u alles kunt zien en voelen alvorens beslissingen te nemen;
  • Wij behandelen minimaal invasief: als het kan vermijden wij boren en anders middels minimale precisie boring;
  • Wij verzorgen facings behandelingen onder een operatie microscoop;
  • U krijgt informatie over prijs en mogelijke vergoeding door de verzekering.
Tandarts werk - Prothose en kunstgebit

FACINGS, INLAYS EN ONLAYS.

Deze esthetische restauratietechnieken kenmerken zich door het beperken van weefsel verlies en de snelle en mooie resultaten. Het is zowel mogelijk voor tanden als kiezen:

  • aanbrengen van porseleinen schildjes (facings) op tanden;
  • aanbrengen van porseleinen restauraties (inlays & onlays) op kiezen.

Belangrijke dingen om te weten voordat u facings neemt

Uw glimlach is belangrijk voor een goede eerste indruk. Het is de moeite waard om met facings in uw glimlach te investeren, maar bereidt uzelf eerst goed voor. Zodra de schildjes zijn geplaatst zien ze eruit als de betere versie van uw natuurlijke tanden.

Wat zijn facings?

Een facing is een dun schildje dat op een tand of kies wordt geplaatst. Hiermee kunnen scheve tanden, afgebroken stukjes of spleetjes tussen tanden worden gemaskeert. Het schildje kan van verschillend materiaal zijn: composiet of porselein. Composiet facings bestaan uit een laag vulmateriaal dat direct op de tanden wordt aangebracht. Bij porseleinen facings wordt uw gebit opgemeten en worden de schildjes van porselein in een laboratorium gemaakt waarna waarna ze op de tanden worden geplakt.

Hoe voelt een facing?

Een facing voelt zoals een eigen tand maar misschien moet u toch eventjes wennen. Als uw tanden langer zijn gemaakt dan kan praten in het begin lastig zijn. Als de tandarts de vorm van uw tanden in grote mate heeft veranderd, kunnen klanken wel eens vervormen.

U hoeft geen facings op al uw tanden

Als u lacht zijn doorgaans alleen de voortanden duidelijk zichtbaar. U kunt dus overwegen om alleen facings op de voortanden te nemen. Het schildje moet goed passen bij de natuurlijke tanden.

Hoe lang gaan facings mee?

Dit is afhankelijk van het type facings dat u kiest. Porseleinen facings gaan tot 15 jaar mee en composiet facings 4 tot 8 jaar. Facings slijten als u nagels bijt of knarst met uw tanden. Beschadigde facings kunnen ofwel worden gerepareerd ofwel worden vervangen.