Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Gebitsrenovatie

Weer een gezond gebit met sterke tanden en een prettige mondgezondheid? Uw wens kan echt realiteit worden.

Een slecht gebit is niet ongewoon maar wel herstelbaar. Tanden kunnen beschadigd zijn na een ongeval, ziekte of verminderde aandacht.

Ook kunnen sommige tanden en kiezen nooit zijn doorgekomen. Een onevenwichtig, incompleet of pijnlijk gebit zorgt soms voor een deuk in het zelfvertrouwen of voor veel ongemak.

Wenst u persoonlijk en vrijblijvend advies? Stuur uw gebitsrenovatie vraag of wens. 

Foto's van een gebitsrenovatie

Foto voor behandeling

Foto voor een gebitsrenovatie

Foto na behandeling

Foto voor een gebitsrenovatie

Reactie van de betreffende patiënt

Jan Jansen
Betreft: Gebitsrenovatie
Lees verder
Na een traject van een aantal maanden (m’n kaak moest weer in juiste positie komen) is het resultaat fantastisch! Mijn gebit is volledig aangepakt, bruggen, kronen, facings enz.

Vriendelijke mensen, goed afspraken mee te maken. Charles en zijn assistenten zijn vakmensen, altijd goed geholpen, vrijwel pijnloze behandelingen met continu een duidelijke uitleg. Samen met de tandtechnicus heeft Charles een waar kunstwerk afgeleverd aan een zeer tevreden klant. Absoluut een aanrader.

Reviews m.b.t.gebitsrenovatie

Review door 'Marcel Ooms' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 05/06/2020
Zeer fijne en kundige tandarts
Lees verder
Wat ben ik blij dat ik gekozen heb voor Charles! Mijn voortanden zijn in de loop der jaren door knarsen s''nachts behoorlijk afgesleten. Vooral de 2 voortanden boven waren beschadigd. Mijn vorige tandarts heeft wel eens wat geprobeerd met vullingen, maar dat hield niet. Charles heeft (uiteraard ondersteund door goede assistenten) mijn voortanden weer compleet hersteld. Eerst met composiet de vorm weer zo goed mogelijk hersteld, en vervolgens met composiet schildjes de tanden esthetisch afgewerkt. Een beetplaat voor de nacht maakt het af. Inmiddels is dit alweer 2 maanden geleden afgerond en ik ben er nog steeds enorm blij mee. Behalve deze behandeling ook een wortelkanaalbehandeling laten uitvoeren. Ik zag daar enorm tegenop (je leest wat op Internet zeg maar), maar Charles stelde gerust en heeft de behandeling zo pijnloos als mogelijk uit kunnen uitvoeren. Ik kan hem iedereen aanbevelen, en langs deze weg wil ik hem nogmaals bedanken voor zijn geweldige werk aan mijn voortanden.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 17/02/2019
Deskundige tandarts
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over tandarts Bruchmann. Mijn gebit was niet compleet. Ik miste een aantal tanden en kiezen. Hij heeft mijn gebit weer mooi opgevuld met 2 bruggen en 2 implantaten en hij heeft mijn onderste kleine tanden wat groter gemaakt.. Ik heb weer een mond vol tanden. Geheel pijnloos en hij stelde mij op mijn gemak want ik ben geen held bij de tandarts. Bedankt voor de goede zorg.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 26/11/2015
Bij Bruchmann draait het om jou..
Lees verder
Bij Tandarts praktijk Bruchmann word je vriendelijk te woord gestaan, gerust gesteld en vaktechnisch goed geholpen! Nog nooit klachten gehad, over welke behandeling dan ook.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 23/06/2014
deskundig en sympathiek
Lees verder
alles prima, al jarenlang
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 04/06/2013
een goede tandarts
Lees verder
Ik ben tevreden omdat je er goed geholpen wordt, en met moderne apparatuur. Alles wordt goed uitgelegd voor/tijdens en na de behandeling. Voordat je een afspraak heb sturen ze je nog een sms en bellen ze je dat je een afspraak hebt. Ik vind dit erg netjes
Vorige
Volgende

WAT IS GEBITSRENOVATIE?

Gebitsrenovatie is het herstellen van afzonderlijke tanden en kiezen (gebitselementen) met:

 • Vullingen;
 • Opbouwen en stiftopbouwen;
 • Kronen;
 • Facings.
Tandarts werk - Gebitsrenovatie

Onze Werkwijze m.b.t. gebitsrenovatie voor en na

 • Wij simuleren uw toekomstige glimlach, zodat u alles kunt zien en voelen alvorens beslissingen te nemen;
 • Wij behandelen minimaal invasief: als het kan vermijden wij boren en anders middels minimale precisie boring;
 • Wij verzorgen gebitsrenovatie behandelingen onder een operatie microscoop;
 • U krijgt informatie over prijs en mogelijke vergoeding door de verzekering.
Gebitsrenovatie bij de tandarts

Ook voor u is dit haalbaar

Ook uw gebit herstellen is haalbaar. Begin nu met uw vragen te stellen zodat we u vrijblijvend advies kunnen geven. U kunt het dan rustig overwegen en het moment bepalen om de volgende stap te nemen.

Belangrijke informatie voordat u start met gebitsrenovatie

Tandglazuur is het hardste materiaal in het lichaam. Het lijkt onverwoestbaar, maar als dat zo was, zouden er geen tandartsen nodig zijn. Veel mensen hebben door omstandigheden een slecht gebit. Beschadigde tanden door ziekte, verminderde aandacht of ongevallen. Een slecht gebit is meestal herstelbaar. In geval u meer wilt weten, klik dan hier en vul het formulier in voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

Gebitsrenovatie is het herstellen van tanden en kiezen d.m.v:

 • Vullingen;
 • (Stift)opbouwen;
 • Kronen;
 • Facings.

Met restauratieve tandheelkunde kunnen problemen met kapotte, scheve, verkleurde of ontbrekende tanden of kiezen opgelost worden.

Soms kunt u zelfs met de beste zorg gebitsproblemen niet voorkomen. Ongewild wordt het uiterlijk en het gevoel van het gebit beïnvloedt. Tandheelkunde kan deze problemen herstellen of verhullen. Met goed poetsen, flossen en schoonmaken kunt u vervolgens uw gezonde glimlach behouden.

Ja, maar met het bijten op harde materialen kunt u beter voorzichtig zijn. Als u op een nagel of hard snoep gaat bijten, kunnen gebitselementen beschadigen.

Afhankelijk van de wensen en de staat van het gebit kan een renovatie 1 of meerdere afspraken in beslag nemen. Het gebitsrenovatieplan beschrijft de benodigde correcties. In overleg met de patient zorgt de tandarts dat vervolgafspraken goed worden gepland zodat de renovatie zo snel mogelijk kan worden afgerond. 

Als een groot deel van de tand of kies weg is, kan geen vulling of kroon gemaakt worden. Er is dan onvoldoende oppervlak om houvast te bieden. Dit gebrek aan houvast kan opgelost met staafjes van metaal of glasfiber welke worden vastgelijmd aan het wortelkanaal.

Een gedeelte van een tand of kies kan door bederf beschadigd raken of verloren gaan. Het beschadigde of ontbrekende deel kan opgevuld worden met een vulling. Hiermee wordt de vorm en de functie van de tanden en kiezen hersteld. Vullingen zijn er in verschillende materialen met verschillende hardheid en kleuren.

Het is een kapje dat een tand of kies volledig afdekt of omringt. Een kroon kan nodig zijn wanneer ontbrekende delen van een tand of kies de stevigheid of gezondheid bedreigen. Een kroon wordt meestal met een soort van cement aan de tand vastgemaakt.

Een facings is een tandkleurig schildje wat op uw tand(en) wordt geplaatst. Het schildje wordt gemaakt van composiet materiaal of porselein. Facings verbeteren de tandkleur, vorm of compositie met andere gebitselementen.

Qua versterking van de tanden doet een facing veel bij gave tanden en minder bij incomplete tanden. Kronen omvatten een tand helemaal en beschermen daarom beter tegen een breuk. De breukweerstand van porseleinen facings of kronen is ongeveer hetzelfde want ze worden allebei van porselein gemaakt.

Een tandarts begeleid de patient en verzorgt de complete uitvoering: het gebit wordt bekeken,  in overleg wordt het renovatieplan opgestelt en ingepland en uitgevoerd.

Afhankelijk van uw wensen en de staat van het gebit, zijn de kosten van een gebitsrenovatie vanaf € 1500,-.

Voor deelbehandelingen volgen wij de door de overheid vastgestelde prijzen, zie hier informatie over de tarieven.

Een gebitsrenovatie voor volwassenen valt niet onder de dekking van het basispakket van de zorgverzekering. U kunt eventueel een aanvullende (tand)verzekering afsluiten, contacteer daarvoor uw verzekering en vraag de voorwaarden op om kennis te nemen of gedeeltelijke of gehele gebitsrenovaties vergoed worden.

Een facing is een dun schildje dat op een tand of kies wordt geplaatst. Hiermee kunnen scheve tanden, afgebroken stukjes of spleetjes tussen tanden worden gemaskeert. Het schildje kan van verschillend materiaal zijn: composiet of porselein. Composiet facings bestaan uit een laag vulmateriaal dat direct op de tanden wordt aangebracht. Bij porseleinen facings wordt uw gebit opgemeten en worden de schildjes van porselein in een laboratorium gemaakt waarna waarna ze op de tanden worden geplakt.

Een facing voelt zoals een eigen tand maar misschien moet u toch eventjes wennen. Als uw tanden langer zijn gemaakt dan kan praten in het begin lastig zijn. Als de tandarts de vorm van uw tanden in grote mate heeft veranderd, kunnen klanken wel eens vervormen.

Als u lacht zijn doorgaans alleen de voortanden duidelijk zichtbaar. U kunt dus overwegen om alleen facings op de voortanden te nemen. Het schildje moet goed passen bij de natuurlijke tanden.

Dit is afhankelijk van het type facings dat u kiest. Porseleinen facings gaan tot 15 jaar mee en composiet facings 4 tot 8 jaar. Facings slijten als u nagels bijt of knarst met uw tanden. Beschadigde facings kunnen ofwel worden gerepareerd ofwel worden vervangen.

Facings zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. Composiet facings kunnen na verloop van tijd verkleuren als weinig wordt gepoetst. Porseleinen facings verkleuren niet of nauwelijks.

Qua versterking van de tanden doet een facing veel bij gave tanden en minder bij incomplete tanden. Kronen omvatten een tand helemaal en beschermen daarom beter tegen een breuk. De breukweerstand van porseleinen facings of kronen is ongeveer hetzelfde want ze worden allebei van porselein gemaakt.

Een porseleinen facing is minder gevoelig voor aanslag aan de tanden, gladder en geeft vaak een mooier cosmetisch effect. Het gaat ook veel langer mee en geeft een natuurlijker effect dan een facing van composiet. Maar porseleinen facings zijn een stuk duurder dan facings van composiet.
Soms is snelheid belangrijk, dan zijn composiet facings beter want die kunnen vaak in 1 behandeling worden geplaatst.

Met facings kunt u alles eten, maar met sommige dingen kunt u beter voorzichtig zijn. Als u op iets hards bijt, zoals een nagel, pen of hard snoep, kunnen de facings beschadigen. Uw tanden als gereedschap gebruiken om iets af te bijten of af te scheuren is niet verstandig.

Facings, veneers, schildjes of laminates verwijzen allemaal naar dezelfde cosmetische tandheelkundige oplossing welke onvolmaaktheden in het gebit maskeert.

Een tandarts plaatst de facings waarna uw gebit direct weer fraai is.

Een dun laagje glazuur wordt van de te behandelen tand afgeslepen. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengt de tandarts het composiet laagje voor laagje aan en ontstaat er een facing die bij de rest van uw tanden past. De facing pas dan goed en voelt comfortabel aan.

Een dun laagje glazuur wordt verwijderd voor een goede pasvorm en hechtmogelijkheid. Uw tanden worden bekeken en opgemeten want de facing moet nauw aansluiten op de vorm, kleur en grootte van de andere tanden. Hierna worden de porseleinen facings gemaakt in een laboratorium. Tot aan de vervolgafspraak krijgt u een tijdelijke facing. Zodra uw maatwerk facings zijn gemaakt, wordt snel een vervolgafspraak gepland en de nieuwe facings met een speciale lijm geplaatst.

Een facing van composiet is in één behandeling in ongeveer een uur door de tandarts aan te brengen. Een porseleinen facing wordt tijdens een eerste tandarts bezoek van een half tot een heel uur voorbereidt. Daarna wordt de facing in enige weken gemaakt. Tot slot kan direct een vervolgafspraak worden gemaakt waarin de facing wort geplaatst.

Wij volgen de door de overheid vastgestelde prijzen, zie hier informatie over de tarieven.

Afhankelijk van de staat van het gebit en de wens kunt u ruwweg rekening houden met € 300,- tot € 400,- per facing.

Wij volgen de door de overheid vastgestelde prijzen, zie hier informatie over de tarieven.

Afhankelijk van de staat van het gebit en de wens kunt u ruwweg rekening houden met € 400,- tot € 800,- per facing.

De facings en het aanbrengen ervan vallen voor volwassenen niet onder de dekking van het basispakket van de zorgverzekering. U kunt eventueel een aanvullende (tand)verzekering afsluiten, contacteer daarvoor uw verzekering en vraag de voorwaarden op om kennis te nemen of facings vergoed worden.