Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Smile Make-Over: Uw Glimlach Mooier Maken

Gebit verfraaien bij de tandarts

Leestijd: 2 minuten

“Laten we elkaar altijd met een glimlach ontmoeten, want de glimlach is het begin van de liefde.”

De eerste indruk.

Een glimlach is een makkelijke manier die iemands uiterlijk flink kan verbeteren. Het kan de eerste indruk bepalen en daarmee een krachtig instrument zijn in hoe u uw imago kunt beïnvloeden.

Het is dan ook niet zonder reden dat veel mensen tegenwoordig overwegen op welke manier ze hun glimlach kunnen verbeteren. Het is de laatste jaren een belangrijke vraag van patiënten bij tandartsen en tandheelkundige klinieken.

Wat kan uw tandarts doen om uw glimlach te verbeteren?

Een smile make-over kan worden uitgevoerd met behulp van vele technieken welke afhankelijk zijn van hoe uw tandarts de situatie beoordeelt. Naast de mening van uw tandarts, dragen uw verwachtingen en mening bij aan het vervolgtraject.

Er zijn verschillende manieren waarop uw glimlach kan worden verbeterd. De meest voorkomende zijn de volgende:

  • Het bleken van tanden;
  • Het renoveren met materialen van composiet;
  • Het aanbrengen van facings;
  • Het plaatsen van implantaten.

Tanden bleken

Een wittere glimlach kan een grote rol spelen bij het verbeteren van iemands glimlach. Gele en bevlekte tanden doen iemand er ouder uitzien. Bovendien geven gele tanden niet echt een goede indruk bij mensen.

Hoewel er tegenwoordig tandpasta’s met een bleekmiddel op de markt zijn, kunnen deze de tanden slechts beperkt lichter maken. Als u uw tanden aanzienlijk lichter wilt maken, zijn er mogelijkheden om thuis en in de tandartsstoel die betere resultaten geven.

Er zijn vaak zorgen geuit over de veiligheid van deze middelen en procedures. Sommige van deze opties kunnen de gevoeligheid van tanden beïnvloeden. Desondanks worden vele mogelijkheden als veilig beschouwd, ze veroorzaken geen schade aan het glazuur en tandweefsel. De bijwerkingen zijn doorgaans tijdelijk en verdwijnen binnen een paar weken.

Renovaties met materialen van composiet

Composiet materialen hebben een doorbraak hebben veroorzaakt in de restauratieve en reconstructieve tandheelkunde.

In voorgaande decennia werden metalen vullingen, zoals goud en amalgaam, gebruikt om aangetaste tanden te vullen. Hoewel deze vullingen sterk zijn, konden ze nogal lelijk zijn omdat ze goed te zien waren.

Hoewel composieten qua sterkte nog niet op hetzelfde niveau zijn van metalen vullingen, zijn ze wel zo ontwikkeld dat ze voor lange tijd bestand zijn tegen bijtkrachten. Met de juiste kleuraanpassing kunnen ze goed de kleur van de natuurlijke tanden nabootsen. Hierdoor kunnen ze op elk tandoppervlak worden geplaatst zonder op te vallen en ze zijn geschikt voor alle type tanden.

Behalve om verloren gegaan tandweefsel in gaatjes te vervangen, kan composiet ook worden gebruikt om kleine, maar duidelijke openingen tussen tanden op te vullen.

Facings

Tanden facings zijn gemaakt van porselein of composiet. Beide worden gebruikt om de vorm of scheefstand van tanden te corrigeren en ook voor ernstige verkleuringen.

Facings kunnen zijn gemaakt van composiet of porselein en daar zit verschil in. U kunt meer over deze twee te weten komen in de andere blogs over composiet- en porseleinen facings door op de volgende links te klikken.

Het plaatsen van implantaten

Implantaten zijn een prima optie om ontbrekende tanden te vervangen die niet door porseleinen bruggen kunnen worden vervangen. Traditionele gebitsprotheses hebben lelijke slotjes en het metaal is zichtbaar. Implantaten worden echter in het bot geplaatst waarmee een klikgebit vastgezet kan worden.

De combinatie van implantaten en klikgebit kan ook worden gebruikt door mensen die geen tanden meer hebben. Dit helpt niet alleen bij het verbeteren van hun glimlach, het helpt ook bij het stabiliseren van de volledige prothese in de mond.

Hoewel de term “implantaten” misschien nogal eng klinkt, is het een veilige procedure om deze aan te brengen en te gebruiken. De gebruikte implantaten zijn heel klein waardoor ze doorgaans zonder probleem kunnen worden ingebracht. Ze zijn gemaakt van titanium, zodat ze goed samengaan met menselijk weefsel, waaronder bot.

Doen of niet doen?

Uw glimlach bepaalt mede uw imago

Een glimlach wordt vaak als een gewoon iets gezien en kan doordoor minder opvallen. Tegelijkertijd kan een glimlach erg veel bijdragen aan iemands zelfvertrouwen en imago. Er zijn vele redenen maar alleen al deze twee redenen zijn op zichzelf al dubbel en dwars de investering in tijd en geld waard.

De beleving staat centraal

Onze toegankelijkheid laten wij graag zien. Wij nodigen u uit om uw vragen aan ons te overleggen. Dat kan via onderstaande naw gegevens of het contactformulier.

Tandheelkundig Centrum Steenbergen
Grote Kerkstraat 34
4651 BB Steenbergen
0167 – 563 780
info @ tandheelkundigcentrumsteenbergen.nl

Informatie aanvraag formulier
Tandheelkundig Centrum Steenbergen Team