Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is een tandartsbehandeling die onder verdoving en vaak pijnloos kan worden uitgevoerd, mits uitgevoerd door ervaren tandartsen.

Wortelkanaalbehandelingen kunnen uiteen lopen van vrij makkelijk, één kanaal behandelingen tot zeer moeilijke bij een bovenkies met vier behandelingen en kromme wortels. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen en staan garant voor een succesvol resultaat.

Wenst u persoonlijk en vrijblijvend advies? Stuur uw vraag of wens. 

Waarom een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is er op gericht de bacterie uit het wortelkanaal te verwijderen en te voorkomen dat er weer een bacterie daar binnendringt. Een wortelkanaalbehandeling kan om verschillende redenen door een tandarts worden geadviseerd.

Als uw tand of kies is ontstoken en hevige kiespijn veroorzaakt is een situatie waarin een tandarts een wortelkanaalbehandeling kan adviseren. Deze behandeling zal starten door het weefsel met daarin de zenuwvezels te verwijderen, en daarmee de pijn te verwijderen.

Tandarts werk - Wortelkanaalbehandeling

HOE VERLOOPT EEN WORTELKANAALBEHANDELING?

Voordat de tandarts begint met een behandeling wordt er een foto gemaakt om precies te kunnen zien welke tand of kies de klachten veroorzaakt. Hierna wordt het element verdoofd en maakt de tandarts een opening. Bij een tand wordt dit aan de achterkant gemaakt, bij een kies aan de bovenkant. Zodra de pulpa is verwijderd worden de kanalen schoongemaakt, uitgevijld en verwijd zodat ze weer opgevuld kunnen worden. Als de behandeling meerdere dagen duurt brengt de tandarts een tijdelijke vulling aan. In elk van de kanalen wordt een rubber stiftje aangebracht en komt er een definitieve vulling in het element. Soms kiest men ervoor een kroon aan te brengen omdat een element na deze behandeling poreus of breekbaar kan worden. Deze wordt over de tand of kies geplaatst ter bescherming.

NAPIJN EN NAZORG VAN EEN WORTELKANAALBEHANDELING?

Als u de tand of kies goed verzorgt kan deze na de wortelkanaalbehandeling een leven lang mee. Om te bepalen of de wortelkanaalbehandeling geslaagd is zal de tandarts nieuwe röntgenfoto’s maken en die vergelijken met eerder gemaakte foto’s. Na de behandeling kunt u last hebben van een zeurderig gevoel aan uw tand of kies, paracetamol is een prima middel om tandheelkundige pijn te verlichten, dit kunt u overleggen met onze tandarts.

Onze Werkwijze

  • Wij simuleren uw toekomstige glimlach, zodat u alles kunt zien en voelen alvorens beslissingen te nemen;
  • Wij behandelen minimaal invasief: als het kan vermijden wij boren en anders middels minimale precisie boring;
  • Wij verzorgen wortelkanaalbehandelingen onder een operatie microscoop;
  • In een gratis en vrijblijvende afspraak bespreken we uw wensen en mogelijkheden;
  • U krijgt informatie over prijs en mogelijke vergoeding door de verzekering.
Tanden wit maken bij de tandarts

Een wortelkanaalbehandeling voor u?

Het is een snelle en meestal pijnloze ervaring. Hierna bent u snel pijnvrij. We geven u eerst advieszodat u rustig zelf een overweging kan maken. U bepaalt het moment van de vervolgstap.