Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling is een tandartsbehandeling die onder verdoving en vaak pijnloos kan worden uitgevoerd, mits uitgevoerd door ervaren tandartsen.

Wortelkanaalbehandelingen kunnen uiteen lopen van vrij makkelijk, één kanaal behandelingen tot zeer moeilijke bij een bovenkies met vier behandelingen en kromme wortels. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in wortelkanaalbehandelingen en staan garant voor een succesvol resultaat.

Wenst u persoonlijk en vrijblijvend advies? Stuur uw vraag of wens. 

Reviews van onze praktijk en onze behandelaren

Review door 'E. G.' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 23/01/2018
professioneel empathisch modern
Lees verder
Ik ben een aantal jaren geleden overgestapt naar deze tandarts nadat ik was verhuisd. Eerder heb ik een kroon gehad en nu een wortelkanaalbehandeling. Bijna allebei de keren pijnloos zowel voor, tijdens als na de behandeling. Dit komt ook omdat de heer Bruchmann goed luistert naar zijn patiënten en de meest moderne technieken gebruikt. Een wortelkanaalbehandeling kon in 1x behandeling plaatsvinden met vullen "geen noodvulling" zoals de meeste tandartsen doen. Ook bij het eerder plaatsen van een kroon is dat in 1x gefikst . Hij maakt de kroon ter plekke met geavanceerd apparatuur waardoor je niet voor de 2e keer terug hoeft te komen. Gewoon top.
Review door 'Marcel van den Heuvel' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 24/02/2016
Secuur, vriendelijk en geduldig
Lees verder
Rustige en duidelijke behandelingen. Goede uitleg. Er wordt goed de tijd genomen. Je hoort & leest vaak horrorverhalen over wortelkanaal-behandelingen. Ik heb totaal niets gevoeld!!! Ik heb best wel een aantal tandartsen meegemaakt, maar Charles is de beste!
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 24/01/2016
Zeer deskundige tandarts
Lees verder
Vorig jaar zijn er bij mij zeer vakkundig 4 wortelresten van voormalige kiezen door deze tandarts verwijderd.Daarna heeft hij zeer zorgvuldig twee bruggen van totaal vier tanden geïnstalleerd. Ik kan nu weer alles normaal kauwen. Zeer onlangs kon ik met spoed terecht voor een flinke ontsteking aan een zenuw. Dezelfde nog kon ik terecht en is deze ontsteking pijnloos, middels een aantal verdovingen, direct beëindigd. Ik krijg van tevoren eenkleurig begroting van de kosten. Ook de assistentes zijn zeer voorkomend en duidelijk in de communicatie. Gemaakte afspraken worden stipt nagekomen. Afspraak om 9uur, dan is de behandeling uiterlijk 9u05 nimmer
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 10/04/2014
Prima tandarts!
Lees verder
Tandarts stelt je echt gerust en je kunt er 2 ochtenden terecht en ook ''s avonds voor controle. Mijn wortelkanaalbehandeling is geheel pijnvrij verlopen en is 100% meegevallen.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 11/07/2015
Zeer tevreden
Lees verder
Charles Bruchmann heeft een zeer moderne praktijk met de nieuwste behandelmethoden.
Vorige
Volgende

Waarom een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is er op gericht de bacterie uit het wortelkanaal te verwijderen en te voorkomen dat er weer een bacterie daar binnendringt. Een wortelkanaalbehandeling kan om verschillende redenen door een tandarts worden geadviseerd.

Als uw tand of kies is ontstoken en hevige kiespijn veroorzaakt is een situatie waarin een tandarts een wortelkanaalbehandeling kan adviseren. Deze behandeling zal starten door het weefsel met daarin de zenuwvezels te verwijderen, en daarmee de pijn te verwijderen.

Tandarts werk - Wortelkanaalbehandeling

HOE VERLOOPT EEN WORTELKANAALBEHANDELING?

Voordat de tandarts begint met een behandeling wordt er een foto gemaakt om precies te kunnen zien welke tand of kies de klachten veroorzaakt. Hierna wordt het element verdoofd en maakt de tandarts een opening. Bij een tand wordt dit aan de achterkant gemaakt, bij een kies aan de bovenkant. Zodra de pulpa is verwijderd worden de kanalen schoongemaakt, uitgevijld en verwijd zodat ze weer opgevuld kunnen worden. Als de behandeling meerdere dagen duurt brengt de tandarts een tijdelijke vulling aan. In elk van de kanalen wordt een rubber stiftje aangebracht en komt er een definitieve vulling in het element. Soms kiest men ervoor een kroon aan te brengen omdat een element na deze behandeling poreus of breekbaar kan worden. Deze wordt over de tand of kies geplaatst ter bescherming.

NAPIJN EN NAZORG VAN EEN WORTELKANAALBEHANDELING?

Als u de tand of kies goed verzorgt kan deze na de wortelkanaalbehandeling een leven lang mee. Om te bepalen of de wortelkanaalbehandeling geslaagd is zal de tandarts nieuwe röntgenfoto’s maken en die vergelijken met eerder gemaakte foto’s. Na de behandeling kunt u last hebben van een zeurderig gevoel aan uw tand of kies, paracetamol is een prima middel om tandheelkundige pijn te verlichten, dit kunt u overleggen met onze tandarts.

Onze Werkwijze

  • Wij simuleren uw toekomstige glimlach, zodat u alles kunt zien en voelen alvorens beslissingen te nemen;
  • Wij behandelen minimaal invasief: als het kan vermijden wij boren en anders middels minimale precisie boring;
  • Wij verzorgen wortelkanaalbehandelingen onder een operatie microscoop;
  • U krijgt informatie over prijs en mogelijke vergoeding door de verzekering.
Tanden wit maken bij de tandarts

Een wortelkanaalbehandeling voor u?

Het is een snelle en meestal pijnloze ervaring. Hierna bent u snel pijnvrij. We geven u eerst advieszodat u rustig zelf een overweging kan maken. U bepaalt het moment van de vervolgstap.