Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Tandheelkundig Centrum Steenbergen

Gebitspreventie & mondhygiëne

Preventie betekent voorkomen. En zoals bekend, is voorkomen beter dan genezen. In de tandheelkunde is preventie vooral gericht op het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. Wat u zelf kunt doen om gebitsproblemen te voorkomen is uiteraard… tanden poetsen! Kidspreventie: Jong geleerd is oud geprofiteerd!

De tandarts en assistent kunnen een bijdrage leveren door het sealen van kiezen die net doorgebroken zijn, het geven van fluoride, voedingsadvies, het verwijderen van tandsteen en beugelen (in de rij zetten van het gebit).

Wenst u persoonlijk en vrijblijvend advies? Stuur uw vraag of wens. 

Reviews van onze praktijk en onze behandelaren

Review door 'Otto Bakker' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 18/02/2018
Top Tandarts
Lees verder
Ik ben enorm tevreden over deze tandarts(en medewerkers), alle stappen: kennismaking, assessment gebit, meer jaren plan van aanpak, deskundigheid, apparatuur, resultaat behandelingen, vriendelijkheid, persoonlijke aandacht, uitleg over de werkzaamheden enz. Ik vind het dusdanig goed dat ik alleen een tien de juiste waardering vind.
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 27/08/2017
Hele fijne tandarts en assistentes.
Lees verder
Hele fijne tandarts en assistentes. Heeft de nieuwste technieken. Stelt je gerust. Verteld wat hij gaat doen en wat hij doet op het moment. Hygiënische praktijk. Ik ben al 7 jaar verhuist naar Rotterdam maar het is de rit van 45min. dubbel en dwars waard!
Review door 'Anoniem' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 12/12/2015
Friendly and experience dentist
Lees verder
I am happy with the result ..personal are very friendly and full of experience
Review door 'R. van Doorn' van esthetisch tandarts Charles Bruchmann op 27/05/2013
Professionele, hartelijke tandarts
Lees verder
Tandarts Bruchmann is een vakman die voldoende tijd voor je vrijmaakt om de behandeling door te spreken. Zeer geduldig ook voor kinderen. We komen er met ons hele gezin al jaren naar tevredenheid. Een tien wordt het als ook het baliepersoneel het begrip klantvriendelijkheid meer gaat omarmen...
Review door 'Jurgen Clarijs' van tandarts Paul Schoenmakers op 27/05/2013
Goede, leuke tandarts.
Lees verder
Leuke, aardige tandarts. Goede ervaringen mee. Ook mijn kinderen laat hij goed wennen aan de bezoekjes.
Vorige
Volgende

WAT IS GEBITSPREVENTIE & mondhygiëne?

Gebitspreventie is de techniek van het onderhouden van gebit en tandvlees. Hiermee worden aandoeningen aan gebit, tandvlees en bot voorkomen. Gebitspreventie kost niet veel tijd: dagelijks het gebit schoonmaken middels flossen of met tandenstokers en vervolgens goed poetsen.

Jong geleerd is oud geprofiteerd!

Om de mondgezondheid van uw kind te blijven volgen, maken we preventieafspraken. De benodigde frequentie is afhankelijk van het risico dat uw kind heeft op gaatjes (cariësrisico). We bepalen dit risico aan de hand van een wetenschappelijk onderbouwd schema – op basis van onder andere kwaliteit van mondhygiëne, cariësontwikkeling en doorbraak van tanden en kiezen. Kidspreventieplan, op naar een gaatjesvrije generatie:

Maak met uw kind een afspraak voor het Kidspreventieplan. Voor kinderen tot 18 jaar worden alle preventieve mondzorgbehandelingen volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. U betaalt hiervoor geen eigen risico.

Tandarts werk - Preventie & mondhygiëne

Onze Werkwijze

  • Wij simuleren uw toekomstige glimlach, zodat u alles kunt zien en voelen alvorens beslissingen te nemen;
  • Wij verzorgen gebitspreventie behandelingen met begeleidende uitleg;
  • U krijgt informatie over prijs en mogelijke vergoeding door de verzekering.
Tandheelkundig Centrum Steenbergen - interieur foto 02

Preventie is voor iedereen belangrijk

Met slim onderhoud voorkomt u ingrijpende behandelingen m.b.t. uw gebit. Wat is er nu fijner dan een korte controle waarbij u te horen krijgt dat alles in orde is en u over zes maanden een nieuwe controle afspraak kunt maken.