Orthodontie

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels

Een mooi, recht en gezond gebit is een zeer waardevol bezit! Het is fraai om te zien, goed voor het zelfvertrouwen, stabieler en makkelijker schoon te houden.

Wenst u persoonlijk en vrijblijvend advies? Stuur uw vraag of wens. 

Ridos levert behandelsuggesties alsmede gedegen opleidingen aan praktijken die orthodontie bieden. Tandartsen en assistentes met affiniteit voor orthodontie worden door Ridos begeleid om in de algemene praktijk orthodontie uit te voeren waardoor optimale orthodontische zorg voor u als patiënt wordt gewaarborgd.

Met behulp van geavanceerde digitale technologie zal het beste resultaat behaald worden. In de vertrouwde omgeving van uw eigen praktijk werkt uw specialist met de meest geavanceerde orthodontische producten en materialen.

Tandarts werk - Orthodontie

Voordelen van Ridos Orthodontie

• Digitale scans: Digitale 3D scans zorgen voor een hygiënische, snelle en nauwkeurige 3D methode voor het vastleggen van gebitselementen en hun positie ten opzichte van elkaar. Er hoeft dus niet meer met afdrukmaterialen gewerkt te worden dus de behandelingen zullen prettiger zijn.

• In uw eigen tandartspraktijk: In de vertrouwde omgeving van uw tandartspraktijk worden behandelingen verricht door personeel dat u (her)kent en vertrouwt.

• Professionele behandelingen:  In samenwerking met een BIG geregistreerde, zeer ervaren orthodontist worden behandelingen uitgevoerd door tandartsen voor orthodontie en ortho assistentes die op elk gebied getraind zijn de beste zorg te verlenen.

Hoe VERLOOPT ORTHODENTIE?

Er zal een eerste consult plaatsvinden met uw behandelaar. Na onderzoek en overleg zullen er digitale foto’s en digitale scans van uw gebit gemaakt worden.

Op basis hiervan zal er een behandelplan opgesteld worden met een passend behandeladvies en een begroting. Bij de volgende afspraken plaatsen we een vaste of uitneembare beugel.

Vervolgens zullen er regelmatig controles plaatsvinden en het afronden van de behandeling zult u een retentie beugel krijgen om het resultaat te behouden.